top of page

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το σχολείο μας:Στα 35 χρόνια της μέχρι τώρα λειτουργίας του, το σχολείο μας έχει μάθει να αναπτύσσεται και να προσαρμόζεται, έχει μάθει να μεγαλώνει.

Η εμπειρία χρόνων διδασκαλίας και το μεράκι για συνεχή βελτίωση μας έχει επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα χώρο που εμπνέει οικειότητα και ασφάλεια, έναν χώρο με προσωπικότητα, έναν χώρο κατάλληλο για μάθηση.

Τα Νέα Μας:

Exam time!

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε θέση για τις εξετάσεις του Μάη και του Ιούνη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά των μαθητών μας σε Γαλλικά, Αγγλικά κι Ισπανικά.

March 22nd 2024

Δεύτερο τρίμηνο...check!

Το δεύτερο τρίμηνο της σχολικής μας χρονιάς έφτασε στο τέλος του. Καλέστε στο 28210 42585 και κλείστε ραντεβού για ενημέρωση προόδου και βαθμολογίες!

February 27th 2024

Οι Καθηγητές μας:

Φιλόλογοι, ειδικοί παιδαγωγοί και native speakers αναλαμβάνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένο κομμάτι της διδασκαλίας. Συνεργάτες μας για χρόνια είτε νέοι με όρεξη και δημιουργικότητα συνθέτουν την καλύτερη δυνατή ομάδα ώστε συνεργατικά να μορφώνεται μια ολοκληρωμένη και αποδοτική διδασκαλία.

Η προσέγγιση μας στη Μάθηση:

1. Ολιγομελή τμήματα και εξατομικευμένη διδασκαλία

Ο μικρός αριθμός μαθητών σε ομοιογενή τμήματα είναι η βασική προϋπόθεση για τη μάθηση όπως την αντιλαμβανόμαστε. Μέσα λοιπόν από τη δημιουργία μικρών λειτουργικών πυρήνων επιτρέπουμε στον κάθε μαθητή να αναπτυχθεί στο ρυθμό με τον οποίον αισθάνεται άνετα και μπορεί να είναι παραγωγικός.

 

Παράλληλα εξασφαλίζουμε όπου κρίνεται απαραίτητο και ωφέλιμο τη δυνατότητα εξατομικευμένης ενισχυτικής διδασκαλίας ή/και μελέτης στο χώρο μας ώστε να καλύπτουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε μαθητή και να βοηθάμε έτσι την πρόοδό του με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι αυταπόδεικτο πλέον πως το κάθε παιδί μαθαίνει με διαφορετικό ρυθμό και τρόπο, έχει διαφορετική στάση και κίνητρο απέναντι στη μάθηση, συναντά διαφορετικές δυσκολίες οπότε και ανταποκρίνεται διαφορετικά στη διδασκαλία. 

Από την άλλη όμως πλευρά η συνύπαρξη με άλλους συμμαθητές στο σύστημα μιας οργανωμένης τάξης έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από την κατά τα άλλα/ ούτως ή άλλως μεγάλης σημασίας κοινωνικοποίηση. Στα πλαίσια μιας οργανωμένης τάξης το παιδί μπορεί να κινητροδοτηθεί εντυπωσιακά αλλά και να διευρύνει σημαντικά τα σχήματά του σε πολλούς τομείς, να ενισχύσει την ψυχολογία του, τη δημιουργικότητα και πολλές του δεξιότητες τονώνοντας και διευρύνοντας τελικά και το μαθησιακό του δυναμικό.

Η απάντησή μας λοιπόν για μια μάθηση που θα επιτρέψει στο παιδί να αναπτυχθεί τόσο γνωσιακά όσο και συναισθηματικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το ιδιαίτερο μάθημα, αλλά και σε σχέση με τη ζούγκλα ενός μεγάλου τμήματος.

2. Χρήση τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της άμεσης πρόσβασης στην πληροφορία. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Αν όμως επιτρέπαμε στις νέες τεχνολογίες να μονοπωλήσουν τον πυρήνα της προσέγγισής μας, θα είχαμε μια μάθηση επιφανειακή και τεχνική.

 

Οι νέες τεχνολογίες είναι εργαλείο, είναι μέσο μέσα από το οποίο ενισχύεται η μάθηση και όχι ο σκοπός. Ο διαδραστικός πίνακας και τα πολυμέσα χρησιμοποιούνται από εμάς όχι μόνο για να εντυπωσιάσουν τα παιδιά αλλά για να ενισχύσουν, να ζωντανέψουν, να οπτικοποιήσουν την πληροφορία, να την κάνουν πιο άμεση έτσι ώστε να μπορεί αυτή να ενσωματώνεται από αυτά και να αποτελεί οργανικό κομμάτι του συστήματος της σκέψης τους.

 

Παράλληλα οι νέες τεχνολογίες μας δίνουν τη δυνατότητα για distance-learning όποτε/όταν ο μαθητής δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να μετέχει προσωπικά και άμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη συνέχεια της διδασκαλίας και βοηθώντας να μη δημιουργούνται γνωστικά κενά, ενισχύοντας τελικά τους μαθητές τόσο ατομικά όσο και σαν ομάδα.

3. Βιωματική Μάθηση

Αναπόσπαστο στοιχείο της παιδαγωγικής και διδακτικής μας προσέγγισης, αποτελεί η βιωματική μάθηση, η ενσωμάτωση δηλαδή στην εκπαιδευτική αλληλουχία κατάλληλων διαδικασιών και δραστηριοτήτων (τόσο ψυχοκινητικών όσο και ψυχοκοινωνικών) ικανών να διεγείρουν το ενδιαφέρον και τη φαντασία του παιδιού, να το παροτρύνουν να συμμετέχει και να αλληλεπιδράσει, να αισθανθεί και να βιώσει και τελικά να επιτρέψουν η μάθηση να προκύψει με φυσικό τρόπο και η γνώση να συστηματοποιηθεί αβίαστα. 

 

Το καλύτερο μαθησιακό περιβάλλον για το παιδί είναι αυτό που του επιτρέπει να αισθανθεί ασφάλεια και να του παρέχει διαφορετικά ερεθίσματα κινητοποιώντας το ενδιαφέρον του και κινητροδοτώντας το να πάρει ενεργό ρόλο στη μάθηση.

 

Έτσι, ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών, τους φέρνουμε σε επαφή με ένα φάσμα βιωματικών δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες ωφελούνται ποικιλοτρόπως. 

 

  • Αλληλογραφία

  • Pétanque - Άθληση (Boccia)

  • Τραγούδι/μουσική

  • Θεματικές εκδηλώσεις (European day of languages, Halloween, Noël, Chandeleur, Gâteau des rois, Pancake day, Francophonie, Pâques)

  • Film de l’année - Αναμνηστική ταινία της χρονιάς

  • Narration des contes - Αφηγήσεις παραμυθιών

  • Littérature - Λογοτεχνία

  • Voyages éducatifs - Εκπαιδευτικά ταξίδια

  • Yoga for kids

bottom of page